Σταθερά στην πρώτη θέση της κατάταξης παγκοσμίως, απο πλευράς επιβατικής κίνησης, παραμένει για 20η συνεχόμενη χρονιά το αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα, το οποίο μέσα στο 2017 εξυπηρέτησε 103,902,992 επιβάτες! Παράλληλα έγινε το μοναδικό στον κόσμο που ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια επιβάτες εντός ενός ημερολογιακού έτους.

ατλαντα1

 

 

Η τεράστια επιβατική κίνηση που σημειώνει το αεροδρόμιο της Ατλάντα, το οποίο και από το 1998 είναι αδιάκοπτα το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα διάφορων παραγόντων. Συγκεκριμένα:

 

  • αποτελεί την έδρα της Delta Air Lines αλλά και σημαντικό κόμβο για πτήσεις εσωτερικού αφού συνδέεται με 150 προορισμούς εντός των ΗΠΑ.
  • κατέχει ευνοϊκή θέση γεωγραφικά αφού απέχει μόλις 2μιση ώρες από το 80% του πληθυσμού των ΗΠΑ.
  • εξυπηρετεί περισσότερους από 75 προορισμούς σε 50 χώρες.
  • κάθε μέρα εξυπηρετεί 2.500 πτήσεις και 275,000 επιβάτες.

 

beiging

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερο από άποψη επιβατικής κίνησης για το 2017 ήρθε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, που εξυπηρέτησε σχεδόν 94 εκατομμύρια επιβάτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα νούμερα αλλά και η σχετική κατάταξη στο προσεχές μέλλον, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ΙΑΤΑ η Κίνα μέχρι το 2022 θα είναι η νούμερο 1 αεροπορική αγορά παγκοσμίως, περιορίζοντας τις ΗΠΑ στη δεύτερη θέση!

Advertisements