cyprus-airways

To βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2015 με την ολοκλήρωση της πτήσης CY337 από Αθήνα προς Λάρνακα έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τις Kυπριακές Αερογραμμές, τον εθνικό αερομεταφορέα της μεγαλονήσου, μετά από 68 χρόνια λαμπρής λειτουργίας και παρουσίας στον χώρο των αερομεταφορών. Η είδηση του κλεισίματος της Cyprus Airways σκόρπισε λύπη σε Κύπρο και Ελλάδα καθώς υπήρξε εξαιρετικά αγαπητή σαν εταιρία, χάρη στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσέφερε στο επιβατικό κοινό καθ΄όλη την διάρκεια της λειτουργίας της.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ιδρύθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1947 ως κοινοπραξία μεταξύ της αποικιακής κυβέρνησης της Κύπρου, της British European Airways (BEA) και ιδιωτών επενδυτών. Η εταιρία άρχισε το πτητικό της έργο τον Απρίλιο του 1948 χρησιμοποιώντας τρία αεροσκάφη τύπου Douglas DC-3 χωρητικότητας 21 επιβατών. Πετούσε από τη Λευκωσία προς Αθήνα, Ρώμη, Βηρυτό, Κάιρο, Κων/πολη, Χάιφα και Λονδίνο (μέσω Αθήνας).

Μέσα σε μια τριετία ο στόλος της εταιρίας διευρύνθηκε καθώς προστέθηκαν επιπλέον τρία Douglas DC-3. Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε στον αερομεταφορέα από την Κύπρο να μεγαλώσει το δίκτυο προορισμών της και να προσθέσει σε αυτό την Αλεξάνδρεια, το Αμμάν, το Μπαχρέιν, την Βαγδάτη, το Χαρτούμ (μέσω Χάιφας) και την Λύδδα.

1889769

Κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργία της η Cyprus Airways αποτελούσε ουσιαστικά θυγατρική εταιρία της BEA αφού χρησιμοποιούσε προσωπικό και αεροσκάφη του βρετανικού αερομεταφορέα.

Το 1952 η ΒΕΑ ανέλαβε την εκτέλεση του δρομολογίου Λευκωσία-Λονδίνο με αεροσκάφος τύπου Airspeed Ambassador. To συγκεκριμένο αεροσκάφος επέτρεπε μάλιστα την πραγματοποίηση της πτήσης απευθείας, δίχως ενδιάμεση στάση στην Αθήνα.

Airspeed Ambassador

Πέντε χρόνια μετά, συνεπεία της επιδείνωσης του πολιτικού σκηνικού στην Κύπρο, η Cyprus Airways προχώρησε στην πώληση αεροσκαφών του στόλου της. Ακόμη, ήρθε σε συμφωνία με την BEA, σύμφωνα με την οποία, για χρονικό διάστημα πέντε ετών, η βρετανική εταιρία θα πραγματοποιούσε το πτητικό έργο των Κυπριακών Αερογραμμών, για λογαριασμό της τελευταίας.

Το 1960, με την λήξη της αποικιοκρατίας και την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυπριακή κυβέρνηση απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Cyprus Airways (53,2%), με την συμμετοχή της ΒΕΑ να περιορίζεται στο 22,7 και αυτή των ιδιωτών επενδυτών στο υπόλοιπο ποσοστό.

Σύντομα η εταιρία άρχισε να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει Κύπριους πολίτες για την στελέχωση της εταιρίας, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα αφού τα πληρώματα αποτελούνταν από εκπατρισμένους Βρετανούς. Παρ’όλα αυτά δεν έπαψε να βασίζεται στην βοήθεια της ΒΕΑ κυρίως αναφορικά με την προμήθεια αεροσκαφών.

Μάλιστα το 1960 οι Κυπριακές Αερογραμμές απέκτησαν τα ταχύτατα De Havilland Comet 4B, τα οποία αν και είχαν τα χρώματα της ΒΕΑ, έφεραν το λογότυπο και το όνομα της κυπριακής εταιρίας πάνω από τις πόρτες του αεροσκάφους. Mε τα Comet εκτελούνται τα δρομολόγια προς Αθήνα, Ρώμη και Λονδίνο.

63910_1492866610

Το 1965 η Cyprus Airways μίσθωσε δύο Viscount 806 από την BEA για περιφερειακούς προορισμούς (Βηρυτός, Τελ Αβιβ, Ιερουσαλήμ και Κάιρο). Το 1968 τα δύο Viscount 806 μαζί με τα Comet αντικαταστάθηκαν από πέντε Hawker Siddeley Trident καθώς και ένα BAC 1-11.

1023467-large

 

Η αναβάθμιση του στόλου της Cyprus Airways με γρήγορα jet αεροσκάφη επέτρεψε στην κυπριακή εταιρία να προσθέσει στο δίκτυο της προορισμούς όπως το Μάντσεστερ, οι Βρυξέλλες και το Παρίσι.

 

25963m

 

Το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974 κατά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας καθώς και τα αεροσκάφη της Cyprus Airways έγιναν στόχος των πυρών του «Αττίλα». Αποτέλεσμα των τουρκικών εχθροπραξιών ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς το ένα από τα πέντε συνολικά αεροσκάφη της κυπριακής εταιρίας, και ακόμη ένα να υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα υπόλοιπα Trident της εταιρίας, αν και δέχτηκαν επίσης εχθρικά πυρά, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός Κύπρου από μηχανικούς της British Airways.

Οι προαναφερθείσες επιθέσεις των Τούρκων προκάλεσαν το κλείσιμο του αεροδρομίου της Λευκωσίας και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

v5MyJAA

To κατεστραμμένο Trident της Cyprus Airways βρίσκεται μέχρι σήμερα στο εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

nicosia1.jpg.CROP_.promo-large21

Η εταιρία σύντομα επανήλθε και στις αρχές Φεβρουαρίου 1975 άρχισε να πετάει ξανά, αυτή τη φορά όμως από την Λάρνακα, όπου κατασκευάστηκε αεροδρόμιο πολύ εσπευσμένα από την κυπριακή κυβέρνηση με αρκετά περιορισμένες και πρόχειρες κτηριακές εγκαταστάσεις. Ο χώρος στον οποίο χτίστηκε χρησιμοποιούνταν ως μικρό αεροδρόμιο τη δεκαετία του 1930 και ως στρατιωτική βάση από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

LCA3_1975

Οι Κυπριακές Αερογραμμές με βάση την Λάρνακα πλέον επιχειρούσαν με ελικοφόρα  αεροσκάφη τύπου Viscount, μισθωμένα από την βρετανική British Midland Airways, προς Βηρυτό, Τελ Αβιβ και Αθήνα (μέσω Ηρακλείου). Τον Αύγουστο του 1975 προστέθηκαν στον στόλο της εταιρίας δύο μισθωμένα Douglas DC-9 με τα οποία άρχισε να πετάει και πάλι προς Λονδίνο (μέσω Θεσσαλονίκης).

3295301998_b877790ef4_b

H έλευση του DC-8 μερικούς μήνες αργότερα επέτρεψε στην Cyprus Airways να εκτελεί πλέον το συγκεκριμένο δρομολόγιο απευθείας, δίχως ενδιάμεση στάση στην Ελλάδα.

693402

Οι ζημίες που υπέστη η εταιρία εξαιτίας της τουρκικής εισβολής ανήλθαν κοντά στα 1,6 εκατομμύρια κυπριακές λίρες. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποφασίστηκε να μειωθούν σημαντικά οι μισθοί όλων των υπαλλήλων, με τη σύμφωνη γνώμη πάντως των τελευταίων.

Την δεκαετία του ’80 πέρασαν υπό τον έλεγχο της κυπριακής κυβέρνησης οι μετοχές που κρατούσε στην Cyprus Airways μέχρι τότε η ΒΕΑ (γύρω στο 5%). Κατά την διάρκεια της ίδιας δεκαετίας ο αερομεταφορέας από την Κύπρο έκανε στροφή προς την Airbus, αποκτώντας τα πρώτα της δύο Α310 το 1984.

454677

Mέχρι το 1989 η εταιρία είχε προσθέσει στον στόλο της επιπλέον δύο Α310 και τρία A320. Aξίζει να σημειωθεί ότι η κυπριακή εταιρία ήταν από τις πρώτες αεροπορικές εταιρίες  που χρησιμοποίησαν το -ευρείας ατράκτου- Airbus Α310 αλλά και η όγδοη εταιρία παγκοσμίως που παρέλαβε Airbus A320.

A320_5BDAV_38

Tα κέρδη της εταιρίας εκτοξεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με τα δρομολόγια προς διάφορες βρετανικές πόλεις (Κάρντιφ, Νιούκαστλ και Γλασκώβη) να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό.

Την δεκαετία του ’90 η Cyprus Airways σημείωσε περαιτέρω ανάπτυξη και γενικά η πορεία της υπήρξε εξαιρετικά ανοδική: πρόσθεσε νέα δρομολόγια, προς Βερολίνο και Ελσίνκι, εντάχθηκε στο σύστημα κρατήσεων της Sabre και άνοιξε ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1992 oι Κυπριακές Αερογραμμές ίδρυσαν θυγατρική αεροπορική εταιρία, την Eurocypria Αirlines, σκοπός της οποίας ήταν να μεταφέρει τουρίστες στην Κύπρο με πτήσεις τσάρτερ. Η θυγατρική Eurocypria χρησιμοποιούσε Airbus A320 της Cyprus Airways.

Airbus_A320-231,_Eurocypria_Airlines_(Cyprus_Airways)_AN0198102

Οι συμφωνίες για συνεργασία με διάφορες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής (μεταξύ των οποίων ήταν οι KLM και Saudi Arabian Airlines) αλλά και τα αυξημένα νούμερα στην επιβατική κίνηση (περίπου 1 εκατομμύριο επιβάτες πετούσαν κάθε χρόνο με την Cyprus Airways στα μέσα της δεκαετίας του ’90) ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό κρεσέντο ανάπτυξης τη συγκεκριμένη δεκαετία.

Η έλευση της νέας χιλιετίας βρήκε τις Κυπριακές Αερογραμμές σε μια φάση γενικότερης ανανέωσης: ο στόλος της εταιρίας μεγάλωσε και εκσυγχρονίστηκε και τα αεροσκάφη απέκτησαν καινούργια μοντέρνα χρώματα. Αποκτήθηκαν δύο Airbus A319 καθώς και δύο Airbus A330, που αντικατέστησαν τα παλαιότερα Α310 στα μακρινά δρομολόγια. Αλλαγές επήλθαν και στην Eurocypria, την θυγατρική εταιρία της Cyprus, η οποία απέκτησε έξι Boeing 737.

maxresdefault

To 2002 η Cyprus Airways απέκτησε ακόμη μια θυγατρική αεροπορικη εταιρία, την Hellas Jet, η οποία δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα και εκτελούσε τακτικές δρομολογημένες πτήσεις από Αθήνα προς Λονδίνο, Mάντσεστερ, Παρίσι, Βρυξέλλες και Ζυρίχη αλλά και ναυλωμένες τουριστικές πτήσεις (charter). Μετά από σειρά αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων οι Κυπριακές Αερογραμμές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πώληση της Hellas Jet λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της. Η εταιρία αποκτήθηκε από τον τουριστικό όμιλο Air Miles το 2005.

Airbus_A320-211,_Hellas_Jet_AN1520335

Στο μεταξύ η κυπριακή κυβέρνηση μείωσε τη συμμετοχή της στην εταιρία (η οποία ανήρχετο το 2002 περίπου στο 69% των μετοχών αυτής) ενώ μερικά χρόνια μετά -και συγκεκριμένα το 2006- εξαγόρασε την Eurocypria από την Cyprus Airways, αφού η τελευταία είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο τα οικονομικά προβλήματα της Cyprus Airways γιγαντώνονταν οδηγώντας την εταιρία σε οριακό σημείο. Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της εταιρίας προκειμένου να περιοριστούν οι ζημίες αρκετά δρομολόγια τερματίστηκαν οριστικά από το πρόγραμμα πτήσεων. Μεταξύ των προορισμών που κόπηκαν ήταν το Μπαχρέιν, το Κάιρο, η Δαμασκός και η Τζέντα.

8248468507_59f4d5385b_b

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο πρώτο μισό του 2011 η Cyprus Airways κατέγραψε ζημίες ύψους 29,3 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορεί η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Kυπριακών Αερογραμμών και έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την πώληση απροσδιόριστου μεριδίου της εταιρίας. Μεταξύ των πλευρών που διαπραγματεύτηκαν την εξαγορά ποσοστού της Cyprus Airways ήταν και η ρώσικη Aeroflot.

Kαι σαν να μην έφταναν στην κυπριακή εταιρία τα ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχε να ξεπεράσει, το 2013 προστέθηκε ένας ακόμη πονοκέφαλος. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2013 ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εαν η ενίσχυση διάσωσης που προσέφερε η κυπριακή κυβέρνηση στον αερομεταφορέα το 2012 (73 εκ. ευρώ) και το 2013 (31,3 εκ. ευρώ), προκειμένου να καταστεί δυνατή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, παραβίαζαν τη νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Cyprus_Airways_Airbus_A320-231;_5B-DBD@ZRH;16.07.2010_583df_(4800077262)

Η Επιτροπή, έπειτα από την αξιολόγηση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα αναδιάρθρωσης υπέρ μιας ήδη προβληματικής επιχείρησης προσέδωσαν στις Κυπριακές Αερογραμμές αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, και ως εκ τούτου εξέδωσε εντολή ανάκτησης του εν λόγω πακέτου μέτρων αναδιάρθρωσης, ύψους 103 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, όπως διατυπώθηκαν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, δεν φαίνονταν κατάλληλα για την αντιμετώπιση των προβληματικών καταστάσεων που αντιμετώπιζαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η συμβολή της ενισχυόμενης εταιρίας στην κάλυψη του κόστους αναδιάρθρωσης ήταν κατώτερη του 50% που απαιτούν οι κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων.

Συνακολούθως, και δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, μια επιχείρηση μπορεί να λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης μόνο μία φορά μέσα σε περίοδο 10 ετών, την οποία οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν ήδη λάβει στο παρελθόν, η Επιτροπή εκτίμησε ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν είχε καμία πραγματική προοπτική να καταστεί βιώσιμη χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτέλεσε ουσιαστικά την ταφόπλακα της Cyprus Airways, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στο κράτος τα συγκεκριμένα ποσά που κρίθηκε ότι αδικαιολογήτως έλαβε ως ενίσχυση και, μοιραία, οδηγήθηκε στην πτώχευση.

CNA_F9685a2dbd0944a7da58a88d4f872a4ab_400_700_crp

O εθνικός αερομεταφορέας της Μεγαλονήσου έβαλε επισήμως λουκέτο την 9η Ιανουαρίου 2015, μετά την ολοκλήρωση της βραδινής πτήσης από Αθήνα για Λάρνακα. Η εν λόγω πτήση, με κωδικό CY337, ήταν το κύκνειο άσμα της Cyprus Airways, η οποία επί 68 έτη ταξίδευε με ασφάλεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια τους επιβάτες της σε προορισμούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

 

32491635932_c7b79bdc71_o 2[Toν Ιούλιο του 2016 η εταιρία Charlie Airlines, σημαντικό ποσοστό της οποίας ανήκει στην ρώσικη S7 Airlines, κέρδισε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου τα δικαιώματα δεκαετούς χρήσης της εμπορικής επωνυμίας καθώς και του λογότυπου της Cyprus Airways. Οι σημερινές Κυπριακές Αερογραμμές φέρουν για χρώματα τους το ανοιχτό μπλε και το κυανό σε παστέλ απόχρωση και για έβλημα τους το κλαδί ελιάς καθώς και το αγρινό, αμφότερα παραδοσιακά σύμβολα της Κύπρου.]

Advertisements