2000px-Alitalia

 

Τρία χρόνια μετά την διάσωση της Alitalia, του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, από την Eithad Airways, η εταιρία βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού.

Ήταν το 2014 όταν ο κολοσσός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πήρε υπό τον έλεγχο του το 49% της Alitalia, έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χαμόγελα τότε επέστρεψαν στα πρόσωπα των διοικούντων και των υπαλλήλων της ιταλικής εταιρίας, αφού άπαντες θεώρησαν δεδομένη την επιτυχία στο εγχείρημα των Αράβων να αναγεννήσουν την Alitalia. Αυτό μαρτυρούσαν άλλωστε και οι ενέργειες της Etihad, η οποία εστίασε στην αναβάθμιση του στόλου της Alitalia, τον εμπλουτισμό του δικτύου διεθνών προορισμών αλλά και την μείωση ή και κατάργηση των εγχώριων δρομολογίων που δεν επέφεραν κέρδη και ήταν ζημιογόνα.

IDISU_9

Δυστυχώς όμως σήμερα η Alitalia είναι και πάλι σε δεινή θέση: η ιταλική εταιρία είχε την περσινή χρονιά 23 εκατομμύρια επιβάτες δηλαδή 270.000 λιγότερους από τότε που ανέλαβε η Etihad!

Αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην -από το 2014- επικράτηση της Ryanair στην ιταλική αεροπορική αγορά, η οποία, το ίδιο διάστημα που η Alitalia κατέγραφε πτώση στα νούμερα της, είδε την επιβατική της κίνηση να αυξάνεται κατά 25%. Επιπροσθέτως, με πληρότητα πτήσεων για το 2016 που «έπαιζε» μεταξύ 80%-95% έναντι 76% για την Alitalia, η Ryanair δεν σταμάτησε στιγμή να βάζει δύσκολα στην ιταλική εταιρία.

Διαφορετική εξήγηση, ασφαλώς, έδωσε η ίδια η Alitalia σχετικά με τις φτωχές επιδόσεις της αφού εντόπισε ως αιτία του κακού τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έπληξαν την Ευρώπη την περασμένη χρονιά. Από την πλευρά της η Etihad αρκέστηκε στο να σχολιάσει πως η περίοδος ανάκαμψης δεν είχε παρέλθει ακόμη αφού υπήρχαν χρόνια προβλήματα στον οργανισμό που έχριζαν επίλυσης.

ei-dsy-alitalia-airbus-a320-216

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα για την Alitalia εντοπίζεται στο φτωχό της δίκτυο μεγάλων πτήσεων, τομέας που σε κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρία επιφέρει μεγάλα έσοδα. Η διαπραγμάτευση ωστόσο τέτοιων πτήσεων κοστίζει πολλά εκατομμύρια, γεγονός που τις καθιστά απαγορευτικές για την ιταλική εταιρία. Επίσης, η συμφωνία που έχει υπογράψει η εταιρία με τις Air France-KLM και Delta την αποτρέπει από το να εξαπλωθεί στη Βόρεια Αμερική, η οποία είναι παραδοσιακά από τις πιο προσοδοφόρες αγορές για την Alitalia. Έτσι εξηγείται η εισαγωγή μόλις 6 νέων διηπειρωτικών πτήσεων μέσα σε 2 χρόνια.

Κατά συνέπεια αυτό αναγκάζει την Alitalia να εστιάζει την προσοχή της σε πτήσεις με τεράστιο ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 70% των πτήσεων της ανταγωνίζεται τις εταιρίες χαμηλού κόστους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: οι Ιταλοί έχουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα καθώς προμηθεύονται με λιγότερο ευνοϊκούς όρους αεροσκάφη και καύσιμα, συνεπεία της στενής οικονομικής τους κατάστασης. Επιπροσθέτως, σε αντίθεση με αρκετές εταιρίες χαμηλού κόστους, η Alitalia καλύπτει την διανυκτέρευση των πληρωμάτων της μετά από πτήσεις.

Η επόμενη μέρα θέλει την Alitalia να εξετάζει σοβαρά να θέσει σε κίνηση ένα πλάνο εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ την από περικοπή εξόδων μέχρι το 2019, αλλαγές στην διαχείριση της εταιρίας καθώς και απολύσεις. Τέλος δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον στα πλαίσια της προσπάθειας την εταιρίας να γίνει λειτουργική, να δούμε στοιχεία εταιρίας low-cost και στην Alitalia.

Advertisements