Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία IdeaWorksCompany, η οποία ειδικεύεται σε θέματα κοστολόγησης αεροπορικών εταιριών, η πρακτική να χρεώνεται έξτρα η χειραποσκευή θα γίνει σύντομα από εξαίρεση ο κανόνας. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο κέρδος που αποφέρουν στις αεροπορικές εταιρίες τα λεγόμενα ancillary services, δηλαδή οι υπηρεσίες που χρεώνονται επιπλέον, χωριστά από το εισιτήριο (για παράδειγμα τα σνακς εν πτήσει, η αλλαγή και η επιλογή θέσης στην καμπίνα κλπ).

Κατά τον Τζέι Σόρενσεν, γενικό διευθυντή της IdeaWorksCompany, μεγάλο ρόλο στην εξάπλωση της πρακτικής να χρεώνεται από εδώ και στο εξής χωριστά η χειραποσκευή θα διαδραματίσει αναμφισβήτητα και η εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας ναύλου από τις τρείς μεγαλύτερες full-service αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι Delta, United και πρόσφατα και η American Airlines εισήγαγαν τον Basic Economy ναύλο σε μια προσπάθεια να κοντράρουν τις ultra-low-cost αεροπορικές εταιρίες. Σε αυτόν το ναύλο, στην περίπτωση της Delta, περιλαμβάνεται μια κανονική χειραποσκευή ενώ στις United και American η χειραποσκευή πρέπει αυστηρά να χωράει κάτω από την μπροστινή θέση και η χρήση των overhead lockers χρεώνεται έξτρα. Οι δύο τελευταίες εταιρίες χρεώνουν την χειραποσκευή κανονικού μεγέθους 25 δολάρια.

Σύμφωνα με μετρήσεις της IdeaWorksCompany, το 2016 τα έσοδα από ancillary services παγκοσμίως ανήλθαν στα 67.4 δισ.δολάρια, ποσό που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από το 9% των συνολικών κερδών των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως για το 2016.

Αν και υπάρχουν αντιδράσεις για την πρακτική να χρεώνεται πλέον και η χειραποσκευή, το γεγονός ότι οι πτήσεις των εταιριών χαμηλού κόστους εμφανίζουν τόσο μεγάλη πληρότητα μαρτυρά την προτίμηση του επιβατικού κοινού να ταξιδεύει φθηνά, έστω και χωρίς βαλίτσα ή χειραποσκευή κανονικού μεγέθους.

Τέλος, όπως επισημαίνει ο Τζέι Σόρενσεν επικαλούμενος προσωπική εμπειρία με την Spirit Airlines, με αυτόν τον τρόπο (όταν δηλαδή δεν θα χρησιμοποιούνται τα overhead lockers) θα πραγματοποείται η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών αρκετά ταχύτερα.

Advertisements